Anders kijken naar verzuim

Kort frequent verzuim is verantwoordelijk voor 15 procent van de verzuimkosten.
75% van alle ziekmeldingen valt onder ‘sociaal’ verzuim.

Ga jij in gesprek met die medewerker die vaak met buikpijn of hoofdpijn naar huis gaat?

Kort frequent verzuim heeft een sterke gedragscomponent.
Het is vaak voorspelbaar en te beïnvloeden wanneer een medeweker zich ziek gaat melden. Daarom is het belangrijk dat een leidinggevende het verzuimgedrag met de werknemer bespreekt. Zo wordt hij of zij zich bewust van het gedrag en de consequenties hiervan.

In de huidige Corona-Periode is van nog groter belang om in contact te blijven met je medewerkers.
Je team werkt vaker vanuit huis, waardoor je minder zicht hebt op de algehele gesteldheid van je medewerkers.
Terwijl je juist in zwaardere tijden extra aandacht nodig hebt.

Pré Verzuimgesprekken

Bij Dane HRM snappen wij dat je soms ziek wordt van verzuim. Ook is het een lastig onderwerp om te bespreken met je medewerker. Je vindt wellicht dat vragen te ver gaan, omdat je het zelf juist lastig vindt om de juiste vragen te stellen. Het kan zijn dat je medewerker zich sneller ziekmeld omdat ze buikpijn krijgen van de leidinggevende. Wellicht zijn er geldzorgen? Een ziek kind? Een vervelende relatie? Mantelzorg? Er zijn tal van redeneren waardoor je medewerker wellicht geen andere oplossing ziet dan zich ziek te melden.

Dane HRM gaat graag met je team in gesprek. Wij geven aandacht aan de mensen door te vragen hoe het gaat? Wat heeft iemand nodig en kunnen we daar in ondersteunen? Even aandacht voor het welzijn van je medewerkers. Klinkt logisch, toch?
Wij nemen dit traject voor je uit handen en geven vanuit de naam van jou bedrijf aandacht. De werkgever is oprecht benieuwd naar het welzijn van zijn/haar medewerkers en is op tijd om bij te sturen als dit nodig mocht zijn. Jij tevreden, je team tevreden…  Win-Win

In tijden van Corona werken wij ook online. Onpersoonlijk? Totaal niet! Wij dragen iedereen een warm hart toe, dat ervaar je ook online..

Weten hoe het werkt?

Info@DaneHRM.nl