Waarderen in plaats van Beoordelen…

 

Je geeft leiding aan een team. Of je nu ondernemer bent of manager, het is jouw taak om je team aan te sturen. Je weet dat gesprekken voeren met je team belangrijk is. Je vindt het belangrijk om de aandacht aan je team te geven die het verdient. Toch krijg je steeds pijn in je buik als je er over denkt om (al) die gesprekken te moeten voeren. Wat ga je vertellen? En ook belangrijk, hoe leg je het vast. Het is een hele klus voor je. Je merkt aan je team dat ze er ook niet altijd blij van worden, want er wordt een oordeel uitgesproken over het functioneren. Soms ervaart je team zelfs dat er een oordeel is over hun als persoon. Je vraagt je af of je jouw team op deze manier motiveert om het beste uit zichzelf te halen. Het antwoord is in vele gevallen keihard NEE.

Je weet dat het verstandig is. Je stelt het uit of je voert helemaal geen gesprekken met je team. Je team krijgt niet de aandacht die ze verdient. Wat jouw team nodig heeft zijn de 3 G’s…

Ze willen worden Gezien, Gehoord en Gewaardeerd. Net zoals jij eigenlijk…

Hoe zou het voor je zijn als je die gesprekken samen kunt voeren met een professional die het leuk vindt, ja… leuk, om deze gesprekken te voeren. En hoe gemakkelijk zou het zijn als de gemaakte afspraken meteen worden vastgelegd? Dit kostte je voorheen zoveel tijd en nu kan dit hele proces uit handen worden genomen. Hoe klinkt dat voor je? Bij vele ondernemers horen wij een zucht van verlichting.

Bij Dane HRM werken wij uitsluitend met professionals die het leuk vinden om in gesprek te gaan met jouw team als neutrale gespreksleider. Zij weten door de juiste vragen te stellen hoe het écht gaat met je team. Het fijne is dat onze professionals totaal geen belang hebben bij de uitkomst van het gesprek. Het enige belang dat wij hebben is dat we de ondernemer / manager ontzorgen en het beste uit je team willen halen door op zoek te gaan naar de werkelijke motivatie van mensen.

Wij stellen open vragen aan zowel het team als aan de leidinggevende, waardoor er mét elkaar wordt gepraat in plaats van een oordeel wordt geveld.

Bij Dane HRM zijn wij er van overtuigd dat deze manier van gespreksvoering een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering, werkgeluk, en de 3 G’s.
Jij en je team worden Gezien, Gehoord én Gewaardeerd!